Мурашина кислота 85% ч
Кислота мурашина (метанова кислота), HCOOH
Безбарвна прозора рідина із різким запахом. Розчиняється у бензолі, гліцерині, толуолі. Змішується із водою, діетиловим ефіром, етанолом. Щільність: 1,22 г/см3. Температура: 100,8 °C. Молярна вага: 46,025 г/моль. Температура: 8,4 °C.
В основному, мурашину кислоту використовують як консервуючий та антибактеріальний агент при заготівлі корму. Мурашина кислота уповільнює процеси гниття та розпаду, тому сіно та силос, оброблені мурашиною кислотою, довше зберігаються.
Мурашина кислота також використовується у протруйному фарбуванні вовни, для боротьби з паразитами в бджільництві, як розчинник у деяких хімічних реакціях, як відбілювач при дубленні шкіри та ін.